Meeste werkgevers voorbereid op de 1.5 metereconomie

Werkgeversorganisatie AWVN deed een enquête over de coronacrisis en in deze enquête geeft ongeveer 95 procent van de ondernemingen aan dat ze voorbereid zijn of zich actief aan het voorbereiden zijn om te kunnen functioneren in een 1.5 metereconomie. 
Uit deze enquête kwam ook naar boven dat bedrijven actief bezig zijn met de gezondheid van hun personeel en een duurzame inzetbaarheid hiervan. 

Onderzoeksbureau
Locatus onderzocht dan weer of de winkelstraten in Nederland breed genoeg zijn om bij drukte aan een 1.5 metereconomie te voldoen.  Anderhalve meter afstand houden, betekent dat de maximale capaciteit van winkelstraten met ongeveer 85 procent naar beneden gaat. In  slechts 16 van de 130 onderzochte winkelgebieden zouden volgens Locatus problemen optreden bij een ‘normale’ drukte.  

 

Geef een reactie